ANP/NOS

Goedemorgen! Vandaag debatteert de Tweede Kamercommissie voor Defensie over de huidige situatie in Afghanistan. En de KNVB presenteert Louis van Gaal als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.

De wekdienst liever luisteren?

We beginnen met het weer. De dag begint eerst nog met wat zon, maar daarna neemt de bewolking toe. In de middag zijn er perioden met regen, maar in het noorden blijft het bijna overal droog. De temperaturen liggen tussen 17 en 18 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamercommissie voor Defensie praat over de situatie in Afghanistan en de besluitvorming rond het ophalen van Afghanen die voor de Nederlandse missie in Afghanistan werkten.
  • Het CBS komt met cijfers over de groei van de economie in het tweede kwartaal. Wat is bijvoorbeeld het effect van alle corona-loonsteun van de overheid op de Nederlandse arbeidsmarkt?
  • Een 31-jarige vrouw staat terecht voor poging tot kindermoord; ze zou in 2014 haar pasgeboren dochter in een container in Amsterdam-Slotermeer hebben achtergelaten.
  • De KNVB presenteert Louis van Gaal officieel als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De presentatie is vanaf 15.00 uur live te zien via NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Twee dagen na de verovering van Kabul door de Taliban heerst er nog veel onduidelijkheid over de situatie in Afghanistan. De chaos op het vliegveld, waarbij gisteren meerdere doden vielen, lijkt af te nemen. De evacuaties komen inmiddels langzaam op gang.

Een overzicht van de laatste ontwikkelingen rond de evacuaties uit Kabul, de situatie op het vliegveld en de toespraak van de Amerikaanse president Biden over de terugtrekking uit Afghanistan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In diverse studentensteden in het hele land is gisteren de introductieweek begonnen voor nieuwe studenten. Onbekommerd feestvieren is er niet bij vanwege de coronaregels, maar studenten zijn blij dat een hele hoop activiteiten wél kunnen doorgaan.

'Eindelijk zie je weer mensen. Je zit de hele tijd natuurlijk op je kamer':

Introweken begonnen: 'Eindelijk zie je weer mensen'

Fijne dinsdag!

STER reclame