1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Syrische tanks rukken op naar Hama

Colonnes Syrische tanks zijn volgens ooggetuigen op weg naar de stad Hama. In de dichtbijzijnde steden Homs en Banias zijn de afgelopen dagen honderden betogers gearresteerd. Ook zouden in de stad water en elektriciteit zijn afgesloten, zo zeggen activisten.

In de buurt van de zuidelijke stad Daraa, waar de volksopstand begon, zijn ook tanks en soldaten gesignaleerd. De stad is al twee weken afgesloten van de rest van het land. Bij de operaties van het Syrische leger in Daraa zijn volgens inwoners van de stad meer dan tachtig mensen omgekomen.

Een vluchtelingenorganisatie in Syrië zegt dat sinds het begin van de opstand ruim 750 demonstranten zijn gedood. Er zouden zo'n 9000 mensen zijn opgepakt.

Tunesië en Egypte

Het dodental van de opstand in Syrië lijkt op weg om de aantallen te overstijgen die zijn gevallen bij de protesten in Tunesië en Egypte. Daar vielen volgens onderzoekers respectievelijk minstens 219 en 846 doden.

De regimes in Tunesië en Egypte zijn gevallen, terwijl de Syrische president Assad vooralsnog stevig in het zadel zit en de protesten met harde hand neerslaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl