Koning Willem-Alexander eind vorige maand, bij de opening van het zogenoemde Olympic Festival in Scheveningen ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben via een bericht op de socialemediakanalen van het koninklijk huis de Nederlandse medaillewinnaars op de Olympische Spelen in Tokio gefeliciteerd.

Het koningspaar lichtte de prestaties van atlete Sifan Hassan uit, die drie medailles (twee keer goud, een keer brons) veroverde.

"Door kracht en tactiek won zij op superieure wijze goud op de 10.000 meter", schrijven Willem-Alexander en Máxima. "Met haar inspirerende verhaal en uitmuntende prestaties is zij een voorbeeld voor velen. Van harte gefeliciteerd met deze historische prestatie."

Dinsdagmiddag ontvangen de koning en koningin Hassan samen met de andere Nederlandse medaillewinnaars op Paleis Noordeinde. Daarvoor worden de sporters en hun coaches gehuldigd op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, waar ze worden toegesproken door onder anderen demissionair premier Rutte en chef de mission Pieter van den Hoogenband. Die zei vandaag "apetrots" te zijn op de ploeg. Hij noemde het ongekend wat het team heeft gepresteerd.

STER reclame