Vreugde bij de Franse handbalsters
NOS Sport

Na de Franse handballers veroveren ook de Franse handbalsters goud

De Franse handbalsters hebben voor het eerst de olympische titel gegrepen. Vijf jaar na de verloren finale tegen Rusland (22-19) namen de Françaises in de eindstrijd nu revanche met 30-25. Frankrijk schakelde in de kwartfinale Oranje uit.

Aan de hand van de 20-jarige Pauletta Foppa liep Frankrijk in de eerste helft uit naar 15-13. In de groepsfase stonden de Françaises halverwege ook met twee doelpunten voor, maar ging het nog mis.

De ervaren Russinnen, de nummer drie van het WK 2019, kwamen na de rust langszij (16-16) en kregen hoop. Die hoop werd keihard de kop ingedrukt. Met zes goals op rij raakte Frankrijk, met de sterk keepende Darleux, uit zicht.

Ook bij de mannen greep Frankrijk olympisch goud.

Uitblinker Pauletta Foppa scoort tegen ROC

De Noorse handbalsters wonnen in een eentonige wedstrijd tegen rivaal Zweden het brons. Noorwegen, uit de eindstrijd gehouden door Rusland, won afgetekend met 36-19.

De Noorse ploeg liet er geen gras over groeien en liep in de eerste helft weg naar 19-7. De kampioen van 2008 en 2012 (brons in 2016) was effectiever in de afronding. Aan de overkant stuitten de Zweedsen steeds op Solberg, de keepster in vorm bij de Europees kampioen.

De oorwassing ging in de tweede helft verder. Zweden, in de halve finales door Frankrijk geklopt, was niet in staat het duel nog om te keren. De vierde plek is wel Zwedens beste uitslag op de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl