In dit stadion op het Scheveningse strand had de huldiging moeten plaatsvinden
NOS Nieuws

Huldiging olympische hockeysters geannuleerd vanwege onweer

De huldiging van de Nederlandse hockeyvrouwen bij het Olympic Festival in Scheveningen is niet doorgegaan. De hockeysters, die gisteren goud wonnen in Tokio, zouden rond 18.00 uur worden toegejuicht door familie en vrienden, maar de huldiging werd kort van tevoren afgeblazen vanwege het slechte weer.

"Er zaten al veel mensen in het stadion", zegt NOS-verslaggever Thierry Boon, die in Scheveningen is. "De hockeysters zelf waren vanmiddag rechtstreeks van het vliegveld naar Scheveningen gekomen, ze hadden nog even tijd om bij te praten met familie en vrienden. Maar toen werd ineens omgeroepen dat iedereen het terrein moest verlaten, vanwege verwacht onweer."

Inderdaad ging het vanmiddag even flink tekeer, zegt Boon. "Maar na de oproep viel het eigenlijk wel mee. Ze zullen het zekere voor het onzekere hebben genomen."

Mogelijk wordt de huldiging van de hockeysters verplaatst naar morgen, als ook de estafettemannen, springruiter Maikel van der Vleuten en de atletes Anouk Vetter, Emma Oosterwegel en Femke Bol in Scheveningen op het podium staan.

Het is nog niet zeker of de hockeyvrouwen zich bij hen kunnen aansluiten. Vier speelsters schuiven vanavond in ieder geval aan bij NOS Studio Tokio, dat ook vanuit Scheveningen wordt uitgezonden. Die uitzending begint om 21.25 uur op NPO 1.

Holland Heineken House

Een officiële huldiging krijgen de hockeyvrouwen overigens hoe dan ook. Dinsdag worden alle olympische medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag, in het bijzijn van demissionair premier Rutte, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid en Sport en chef de mission Van den Hoogenband. Daarna ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima de sporters op Paleis Noordeinde.

De 'officieuze' huldiging in Scheveningen is dit jaar in het leven geroepen omdat er vanwege de coronamaatregelen geen Holland Heineken House is op de Olympische Spelen. Normaal worden medaillewinnaars daar na hun wedstrijd gehuldigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl