Waterpolosters Verenigde Staten winnen derde olympisch goud op rij

De waterpolovrouwen uit de Verenigde Staten hebben voor de derde keer op rij overtuigend olympisch goud veroverd. In Tokio waren de Amerikanen met 14-5 veel te sterk voor Spanje.

In het eerste kwart werd al meteen duidelijk dat de Verenigde Staten de bovenliggende partij was. De Spaanse ploeg werd op alle fronten overklast en stond na het eerste kwart al 4-1 achter.

Aan de kant van de Verenigde Staten blonk vooral Ashleigh Johnson uit. De Amerikaanse keepster had antwoord op bijna ieder schot van de Spanjaarden. Tegen het einde van het tweede kwart nam de dominantie van de Amerikanen wat af, waardoor het verschil niet groter werd. Bij rust stond het 7-4.

Drama voor Spanje

In het derde kwart werd het erger en erger voor Spanje: de Amerikanen liepen uit naar een voorsprong van 12-4.

Ashleigh Johson

De Amerikanen lieten in het laatste deel hun tegenstander nog maar een keer scoren, nadat dat maar liefst vijftien minuten niet was gelukt, en wisten uit te lopen naar 14-5.

Hongaren winnen brons

Eerder op de dag speelden de Hongaarse en de Russische waterpolosters om het brons. Hongarije won het duel met 11-9.

Nederland kwam in het olympisch toernooi niet verder dan de zesde plaats. De waterpolosters gingen in hun laatste duel met 7-14 onderuit tegen Australië.