NOS Nieuws

Wekdienst 5/8: Persconferentie advocaten over Peter R. de Vries • Veel medaillekansen

Goedemorgen! De advocaten van kroongetuige Nabil B. geven een persconferentie over wie volgens hen het onderzoek naar de beveiliging van Peter R. de Vries zou moeten leiden. En onder meer de baanwielrenners en de zevenkampsters gaan voor goud op de Olympische Spelen.

Maar eerst het weer: In de loop van de dag ontstaan buien, lokaal met onweer en veel regen. Bij weinig wind wordt het 20 tot 23 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig met soms pittige buien. Morgen waait het daarbij aan zee stevig en wordt het iets koeler.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, Peter Schouten en Onno de Jong, hebben een gesprek op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat gaat over het aangekondigde onderzoek naar de beveiliging van Peter R. de Vries, die vertrouwenspersoon was van de kroongetuige. De advocaten vinden het 'onbegrijpelijk' dat Tjibbe Joustra, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, benoemd is als voorzitter van de onderzoekscommissie. Na afloop van het gesprek geven de advocaten een persconferentie.
  • Op de Olympische Spelen gebeurt weer genoeg. Hieronder zie je waar en wanneer de Nederlandse sporters in actie komen. Lees hier hoe de Nederlandse olympiërs vannacht hebben gepresteerd.
Olympisch programma 5 augustus

Wat heb je gemist?

Mensen met corona die volledig gevaccineerd zijn, besmetten veel minder vaak huisgenoten dan niet-gevaccineerden. De kans neemt dan met ruim 70 procent af, blijkt uit onderzoek door het RIVM. Bij een gedeeltelijke vaccinatie van een besmet persoon is de kans op overdracht groter.

Het onderzoek gebeurde tussen februari en mei van dit jaar, toen de alfavariant van het virus nog het vaakst voorkwam. Het RIVM denkt dat de bescherming bij de deltavariant iets lager uitvalt, omdat die veel besmettelijker is.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Popster Rihanna is volgens zakenblad Forbes de rijkste vrouw in de muziekwereld. Haar vermogen wordt geschat op 1,7 miljard dollar (1,44 miljard euro).

De zangeres is de op een na rijkste vrouwelijke entertainer ter wereld. Ze moet alleen Oprah Winfrey nog boven haar dulden. Die heeft een geschat vermogen van 2,7 miljard dollar (2,28 miljard euro).

Volgens het zakenblad verdiende de zangeres, die oorspronkelijk van Barbados komt, zo'n 1,4 miljard dollar (1,18 miljard euro) omdat ze de helft van de aandelen van cosmeticalijn Fenty Beauty in handen heeft.

De rest van haar geld verdiende de beroemdheid met zingen, acteren en aandelen in het lingeriebedrijf Savage x Fenty, zegt Forbes. Maar het grote publiek kent haar natuurlijk vooral van haar muziek, bijvoorbeeld de hit Umbrella:

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl