In Wekdienst Tokio blikken we iedere ochtend kort terug op de afgelopen olympische nacht en vooruit naar het resterende dagprogramma van de Nederlandse olympiërs.

Ook op de tweede dag van de zevenkamp draaien Anouk Vetter en Emma Oosterwegel bovenin mee. Vetter ligt zelfs op koers voor goud en ook Oosterwegel zou aan het einde van de dag met een medaille kunnen staan. Om 14.20 uur is de afsluitende 800 meter.

Voor Churandy Martina was er minder goed nieuws op de atletiekbaan. Hij werd met de estafettemannen uitgeschakeld in de series van de 4x100 meter. De vrouwen, met Dafne Schippers, haalden de finale wel.

Aan het begin van de nacht slaagde openwaterzwemmer Ferry Weertman er niet in om zijn olympische titel op de 10 kilometer te prolongeren: hij werd zevende. Celine van Duijn kwam wel tevreden het water uit. De schoonspringster haalde de finale bij het torenspringen, die is om 08.00 uur.

Dagprogramma

Tussen 8.30 en 11.00 uur worden in het Izu Velodrome twee wielertitels verdeeld. In het keirintoernooi maken Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx kans op een medaille en bij de mannen doet Jan-Willem van Schip dat op het omnium.

Ook blikvangers Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland komen weer in actie, zij starten vanaf 08.48 uur in de achtste finales van de sprint.

NOS

In het olympische atletiekstadion komt Femke Bol weer in actie. Zij loopt vanaf 12.25 uur met de Nederlandse vrouwen de 4x400 meter estafette. Daarna loopt Liemarvin Bonevacia de finale op de 400 meter.

En de zevenkamp voor vrouwen wordt dus om 14.20 uur afgesloten met de 800 meter.

STER reclame