Ferry Weertman ANP/NOS

Op dag 13 van de Olympische Spelen in Tokio is het de vraag wie voor de olympische equipe de 26ste medaille in de wacht sleept en daarmee het record van de Spelen van Sydney in 2000 (25 medailles) breekt.

De teller staat officieel op 23 plakken, maar daar zijn de medailles van Nouchka Fontijn (die door haar plaats in de halve finales verzekerd is van een medaille) en de hockeysters (die zich hebben geplaatst voor de finale) nog niet bij opgeteld.

Japans water

De eerste kans is voor Ferry Weertman, die in de wateren rondom Tokio zijn olympische titel op de 10 kilometer verdedigt. Hij begint al om 23.30 uur (woensdagavond Nederlandse tijd).

Ook schoonspringster Celine van Duijn duikt in het Japanse water, maar dan in het zwembad. Van Duijn hoopt zich in de halve finale (3.00 uur) te plaatsen voor de finale van de 10 meter toren later op de dag.

NOS

Daarna mag de Oranje-bril op voor atlete Anouk Vetter. De atlete schrok woensdag van haar eerste plaats na vier meerkamponderdelen ("Wat doet mijn naam daar?"), maar ze heeft wel degelijk een reële kans op eremetaal.

Speerwerpen

Op de slotdag van de zevenkamp staat eerst het verspringen (2.40 uur) op het programma. Daarna volgt het favoriete onderdeel van Vetter, het speerwerpen (vanaf 5.30 uur) en afsluitend wordt de 800 meter gelopen (14.20 uur).

NOS

Tussen 8.30 en 11.00 uur worden in het Izu Velodrome twee wielertitels verdeeld. In het keirintoernooi maken Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx kans op een medaille, zij plaatsten zich woensdag voor de kwartfinales. Bij de mannen komt Jan-Willem van Schip in actie op het omnium.

Laatstgenoemd onderdeel bestaat uit vier races, te beginnen met de scratch (8.30 uur), gevolgd door de temporace (9.27 uur), de afvalkoers (10.07 uur) en afsluitend de puntenkoers (10.55 uur). Van Schip pakte zilver op het vorige WK in februari 2020.

Ook blikvangers Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland komen weer in actie, zij starten vanaf 08.48 uur in de achtste finales van de sprint.

Bol en Bonevacia

In het olympische atletiekstadion komt Femke Bol weer in actie. Zij loopt vanaf 12.25 uur met de Nederlandse vrouwen de 4x400 meter estafette. Daarna loopt Liemarvin Bonevacia de finale op de 400 meter.

STER reclame