In Wekdienst Tokio blikken we iedere ochtend kort terug op de afgelopen olympische nacht en vooruit naar het resterende dagprogramma van de Nederlandse olympiërs.

Het was een bewogen atletieknacht. Sifan Hassan en Dafne Schippers kwamen met horten en stoten hun series door en Nadine Visser greep op de 100 meter horden met de vijfde plaats naast een medaille.

Hassan viel op de 1.500 meter in de slotronde, stond op en sprintte alsnog naar de winst. Vanmiddag om 14.40 uur moet ze helemaal hersteld zijn voor de finale van de 5.000 meter.

Schippers hield de laatste meters van de 200 meter in en dat kostte haar bijna een plek in de halve finales. Daarin zien we Jamile Samuel sowieso niet in actie; zij meldde zich geblesseerd af voor de series.

Dagprogramma

Het dagprogramma had eigenlijk moeten beginnen met zeilen, met onder meer de medalrace in de 49er FX-klasse met serieuze medaillekansen voor Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Maar vanwege een gebrek aan wind is het hele zeilprogramma opgeschoven naar dinsdag.

Het zeilen kan dus in gedachten worden doorgestreept in onderstaand kaartje.

NOS

Voor de baanwielrenners begint vandaag het olympische toernooi. Om 08.30 uur rijden Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx de voorrondes op de teamsprint.

Aan het einde van de ochtend (om 11.30 uur) spelen de Nederlandse hockeyvrouwen de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland. En om 12.30 uur komen de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer ook in actie.

We sluiten de olympische dag af met atletiek. Liemarvin Bonevacia (om 13.05 uur) en Jochem Dobber (13.21 uur) rennen de halve finales van de 400 meter. En om 13.35 uur staan de halve finales van de 400 meter horden op het programma met Femke Bol, voordat Hassan de finale van de 5.000 meter loopt.

STER reclame