Visser vijfde in finale 100 meter horden, Camacho-Quin pakt het goud Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nadine Visser is op de Olympische Spelen in Tokio als vijfde geëindigd in de finale van de 100 meter horden. Na een uitstekende start verspeelde ze haar medaillekansen na horde zes.

De Puerto Ricaanse Jasmine Camacho-Quin veroverde het goud met een tijd van 12,37 seconden, voor Kendra Harrison (VS) en Megan Tapper (Jamaica).

"Er zat echt veel meer in", baalde Visser. "In de serie ging het heel goed om het door te trekken tot de finish. Ik denk ook zeker dat het erin zat, frustrerend dit."

Blessurevrij

De 26-jarige Visser werd in de voorbereiding op de Spelen nog gekweld door een scheurtje in haar hamstring, maar liet in zowel haar serie als de halve finale blijken daar geen enkele hinder meer van te ondervinden.

"Ik dacht echt dat ik hard ging lopen", zei Visser. Ze voelde zich beresterk, ook al realiseerde ze zich dat ze niet tot de favorieten behoorde. "Als je er eenmaal staat, wil je meestrijden."

Visser liep iets langzamer dan in de halve finale, toen ze haar eigen Nederlandse record tot op een honderdste van een seconde benaderde (12,63). Ze voelde dat het in Tokio nog sneller kon, maar moest uiteindelijk een tiende toegeven.

Jasmine Camacho-Quin wint, Nadine Visser in baan drie Reuters

STER reclame