Sven Botman in duel met Mauro Icardi

Lille steekt PSG zonder vedetten Mbappé, Neymar en Di María opnieuw de loef af

Lille is het nieuwe seizoen begonnen waar het de vorige jaargang geëindigd was: met een prijs. De regerend kampioen van Frankrijk was zondag te sterk voor Paris Saint-Germain in de strijd om de Supercup: 1-0.

Bij het zien van beide opstellingen was al duidelijk dat uit het treffen in Tel Aviv weinig conclusies getrokken kunnen worden met het oog op de komende Franse titelstrijd. Daarvoor ontbraken te veel grote namen, met name bij PSG.

Kylian Mbappé, Neymar, Ángel Di María, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Marquinhos, Sergio Ramos; allen waren afwezig. Georginio Wijnaldum begon op de bank, net als Xavi Simons. Lille moest het doen zonder Renato Sanches en Zeki Celik, Botman was wel gewoon van de partij.

Het ontbreken van Sanches betekende een basisplaats voor landgenoot Xeka, die twee weken geleden nog rood kreeg in een oefenduel met Kortrijk na een ruzie op het veld met ploeggenoot(!) Tiago Djaló. Ook nu deed de 26-jarige middenvelder van zich spreken, maar ditmaal in positieve zin.

Eén minuut voor rust haalde Xeka maar eens uit vanaf een meter of 18 en zag hoe PSG-doelman Keylor Navas het antwoord op zijn harde knal schuldig moest blijven. Een heerlijke goal: 1-0.

Lille won vorig seizoen verrassend de Franse titel, ten koste van Paris Saint-Germain

In de tweede helft had Paris Saint-Germain veel meer balbezit, maar de enige treffer die de bekerwinnaar maakte, werd door Mauro Icardi in buitenspelpositie gemaakt.

Ook Wijnaldum, die twintig minuten voor tijd inviel, kon de Parijzenaars niet aan doelpunten helpen. Al kwam hij nog wel aardig dichtbij, met een acrobatische poging in blessuretijd, die gekeerd werd door Lille-doelman Léo.

Lille en Paris Saint-Germain treffen elkaar op 31 oktober weer, dan zal duidelijk worden of de balans ook mét Mbappé, Neymar en consorten uitslaat in het voordeel van de regerend kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl