ANP

Goedemorgen! Twee mannen uit Urk staan voor de politierechter vanwege het mishandelen van een journalist bij een kerk in hun woonplaats. En het door de pandemie geplaagde Air France-KLM komt met kwartaalcijfers.

De wekdienst liever luisteren?

Het weer: vanochtend in het oosten af en toe zon, in het westen veel bewolking en mogelijk een bui. Vanmiddag en vanavond trekken vanuit het zuidwesten buien over het land en dan gaat het harder waaien. Het wordt 19 tot 24 graden.

weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De politierechter doet uitspraak in de strafzaak tegen twee mannen uit Urk voor het mishandelen van een Powned-journalist. De verslaggever werd in maart dit jaar geschopt toen hij een interview afnam bij een kerk op Urk over de toepassing van coronaregels daar.
  • Air France-KLM presenteert in Parijs de kwartaalcijfers. De luchtvaartmaatschappij heeft nog altijd last van de pandemie. Zo mogen Europeanen bijvoorbeeld nog steeds niet naar de Verenigde Staten vliegen.

Hoe hebben de Nederlandse olympiërs gepresteerd vannacht? Lees hier een kort overzicht. En hieronder zie je het programma voor vandaag.

NOS

Wat heb je gemist?

BMX'er Niek Kimmann heeft met een scheurtje in zijn knieschijf olympische goud veroverd. Kimmann ging na een uitstekende start als eerste de bocht door en pakte daarna een paar meter voorsprong op de rest van het veld, die hij niet meer weggaf.

Merel Smulders veroverde in de olympische BMX-finale een verrassende bronzen medaille. Daarmee trad ze in de voetsporen van haar zus Laura, die zelf in de halve finales hard onderuitging.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Herman van Veen heeft een record gevestigd. Theater Carré zette de podiumkunstenaar gisteravond in het zonnetje omdat hij een recordaantal keer solo heeft opgetreden in het Amsterdamse theater. Van Veen stond er voor de 561ste keer op de planken, waarmee het oude record van Toon Hermans sneuvelde. Freek de Jonge stond overigens nog vaker in Carré, maar dat was niet altijd solo.

De mijlpaal voor de 76-jarige Van Veen stond eigenlijk voor vorig jaar al op de agenda, maar door corona moest hij de jubileumtournee ter ere van zijn 75ste verjaardag een jaar uitstellen.

Fijne vrijdag!

STER reclame