ANP

Goedemorgen! Het containerschip Ever Given is in de haven van Rotterdam aangekomen, nu kan het uitladen beginnen. En de rechtbank in Amsterdam doet uitspraak tegen een man die ervan verdacht wordt een 34-jarige kapper te hebben doodgeschoten, wiens dochtertje op de achterbank zat.

De wekdienst luisteren?

Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog, maar lokaal vallen wel een paar buien. Met maximaal 21 graden en een stevige zuidwestenwind is het vrij fris. Vrijdag en in het weekend blijft het koel zomerweer. Wel staat er minder wind, maar de buienkans is dan juist groter.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet uitspraak tegen veertien verdachten van internationale wapenhandel in Noord-Nederland. Het OM eist celstraffen tot tien jaar. De groep zou wapens, munitie en explosieven uit Oost-Europa hebben gehaald om ze te verkopen in Nederland en België. Een kringloopwinkel in het Friese Oosterwolde zou het hoofdkwartier zijn geweest.
  • Er volgt ook een uitspraak in de zaak tegen een 50-jarige man uit Amsterdam die ervan verdacht wordt de 34-jarige kapper Seif Ahmed om het leven te hebben gebracht. Ahmed werd op 1 oktober 2019 dood aangetroffen achter het stuur van zijn auto op een parkeerplaats in Duivendrecht. Zijn dochtertje van veertien maanden zat op de achterbank.
  • In Rotterdam kan worden begonnen met het leegmaken van de Ever Given, het schip dat het Suez-kanaal zes dagen blokkeerde waardoor honderden schepen niet verder konden varen. Nadat het was losgetrokken lag het drie maanden aan de ketting vanwege onenigheid over vergoeding van de geleden schade. Aan boord zijn duizenden containers waar ondernemers al lange tijd op wachten.

Hoe hebben de Nederlandse olympiërs gepresteerd vannacht? Lees hier een kort overzicht. En hieronder zie je het programma voor vandaag.

NOS

Wat heb je gemist?

Opnieuw heeft zwemmer Arno Kamminga een zilveren medaille binnengehaald, dit keer op de 200 meter schoolslag. Hij won eerder zilver op de 100 meter, en moest het dit keer nipt afleggen tegen de Australiër Izaac Stubblety-Cook.

Roeisters Marieke Keijser en Ilse Paulis haalden in de finale van de lichte dubbeltwee brons. Ze lagen het grootste deel van de race aan kop, maar vlak voor de finish ging het mis, waardoor Italië en Frankrijk ze voorbijgingen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het was een serieuze gelegenheid, de ceremonie waarbij een monument werd onthuld ter nagedachtenis van omgekomen Britse politiemensen. Maar wind en regen zorgden ervoor dat de aanwezige premier Boris Johnson een flinke worsteling had met zijn paraplu. Dit tot hilariteit van prins Charles en de andere aanwezigen.

Johnson kon er gelukkig zelf ook om lachen:

Fijne donderdag!

STER reclame