NOS Voetbal

PSV blijft eenvoudig overeind bij Galatasaray en treft nu Midtjylland

Bekijk hier de samenvatting van Galatasaray - PSV (1-2)

PSV heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. Na de overtuigende 5-1 thuiszege op Galatasaray, won PSV in Turkije met 2-1. In de volgende ronde wacht een dubbele confrontatie met het Deense FC Midtjylland.

Vanwege een verbouwing van het stadion van Galatasaray, werd de return gespeeld in het stadion van Basaksehir. Omdat de thuisploeg op jacht moest naar veel goals, verwachtte PSV een stormachtig begin. Daarvan was geen sprake, want in de Turkse avondhitte (bijna 30 graden) kwam het geplande openingsoffensief van Galatasaray niet van de grond.

Openingstreffer Madueke

De eerste kans was zelfs voor PSV. Cody Gakpo, vorige week invaller maar nu basisspeler, glipte na 25 minuten knap langs twee verdedigers maar zag zijn schot daarna geblokt worden. Ruim tien minuten later nam de ploeg van Roger Schmidt alsnog de leiding. Doelman Fernando Muslera van Galatasaray stompte de bal na een vrije trap precies in de voeten van Noni Madueke. De Engelsman haalde hard uit en zag de bal via een verdediger in het doel vliegen: 0-1.

Marco van Ginkel in actie

Na een klein uur spelen verdubbelde Marco van Ginkel de voorsprong. Op aangeven van Mario Götze schoot de PSV-aanvoerder de bal gedecideerd in de korte hoek. Ook invaller Ryan Babel kon het tij niet keren voor Galatasaray. PSV leek het duel zonder schade uit te spelen, maar kreeg toch nog een tegenvaller te verwerken. Verdediger Olivier Boscagli pakte onnodig zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Hij mist daardoor het eerste duel in de derde voorronde.

Tegengoal

PSV incasseerde in de slotfase ook nog een tegengoal. Na een voorzet vanaf de linkerkant werkte invaller Mbaye Diagne de bal op knappe wijze binnen. Zittend op de grond schoot hij de bal achterwaarts in het doel.

Door het overleven van de tweede voorronde van de Champions League is PSV nu verzekerd van Europees voetbal tot de winterstop. Mocht het in de derde voorronde misgaan, dan speelt PSV in de groepsfase van de Europa League. Volgende week dinsdag is het eerste duel tegen Midtjylland in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl