NOS / ANP

Na een etmaal waarin het medailles regende voor Nederland, is het nu al zeker dat dat de komende nacht niet het geval zal zijn. Al is het alleen maar omdat er voor Nederland minder finales op het programma staan.

Toch zal het zeker niet saai worden en is er nog altijd genoeg om je wekker voor te zetten. Te beginnen om 02.00 uur, als de handbalsters het opnemen tegen Angola. Het is de derde groepswedstrijd voor Nederland en een ticket voor de kwartfinales ligt binnen handbereik.

Om 03.10 uur gaan de vrouwen in de lichte dubbeltwee (Ilse Paulis, die in Rio goud won met de gestopte Maaike Head, en Marieke Keijser) op jacht naar een nieuwe Nederlandse roeimedaille. Twintig minuten later komt Sophie Souwer in actie tijdens de halve finales skiff.

Ondertussen zijn de BMX'ers dan al begonnen aan de kwartfinales. Bij de vrouwen doen Laura Smulders, Judy Baauw en Merel Smulders mee namens Nederland. Bij de mannen zien we Niek Kimmann, Twan van Gendt en Joris Harmsen in actie.

Om 3.44 uur later neemt in het zwembad Arno Kamminga plaats op een startblok. De winnaar van het zilver op de halve afstand gaat proberen op de 200 meter schoolslag zijn tweede olympische medaille te winnen. Daarna is het de beurt aan Femke Heemskerk, die gaat strijden voor een plek in de finale 100 meter vrije slag.

Vanaf 04.00 uur worden ook de olympische tatami's weer benut. Namens Nederland komen de judoka's Michael Korrel (klasse tot 100 kilogram) en Guusje Steenhuis (tot 78 kilogram) op de mat.

Om 05.15 staan de Nederlandse hockeymannen weer op het veld om het op te nemen tegen Groot-Brittannië en een plek in de kwartfinales te veroveren.

Genoeg te zien

Voor wie de ogen dan nog open kan houden, is er ook overdag nog genoeg te beleven. Badmintonner Mark Caljouw staat in de achtste finale en zijn collega's Selena Piek en Cheryl Seinen proberen de halve finales van de vrouwendubbel te halen.

Tijdens de lunch kun je genieten van de hockeysters, die ook al tegen Groot-Brittannië moeten aantreden, en van turnster Lieke Wevers die haar opwachting maakt in de meerkampfinale.

Later op de dag werken de beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun laatste groepswedstrijd af.

STER reclame