In India zijn bij een busongeluk zeker achttien mensen omgekomen. Ten minste 24 inzittenden raakten gewond. Het ongeluk gebeurde in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. Lokale autoriteiten zeggen dat een vrachtwagen op een overvolle dubbeldekkerbus inreed.

Het ongeval gebeurde op de snelweg in de buurt van Barabanki, centraal gelegen in de deelstaat. "De bus was overbeladen en vervoerde ongeveer 150 passagiers", zegt de hoofdinspecteur van politie tegen persbureau Reuters. "De aanrijding was zo hard dat zestien slachtoffers te plekke het leven lieten. De andere twee stierven op weg naar het ziekenhuis."

De gewonden zijn naar een ziekenhuis in de regionale hoofdstad Lucknow gebracht. Indiase media melden dat in de bus hoofdzakelijk arbeiders reisden die sliepen op het moment van de botsing. De bus zou net voor het ongeluk pech hebben gekregen op de snelweg. Veel passagiers lagen onder de bus te slapen omdat hun was verteld dat die pas de volgende ochtend zou worden gerepareerd.

Premier Modi zegt op Twitter diep bedroefd te zijn en hij condoleert de nabestaanden. Modi verzekert iedereen dat er gezorgd wordt voor een goede behandeling van de getroffen passagiers.

Ongelukken met doorgaans overvolle bussen komen regelmatig voor in India. De vaak slecht onderhouden wegen zitten vol diepe gaten en vangrails zijn veelal afwezig.

Eerder dit jaar kwamen meer dan veertig mensen om nadat een bus in een kanaal was gestort. In 2019 kostte een busongeluk het leven aan 23 schoolkinderen, twee onderwijzers en de chauffeur.

STER reclame