AFP-NOS

Na een dag vol teleurstellingen binnen de Nederlandse olympische equipe, zijn er op de vierde dag van de Olympische Spelen in Tokio weer volop kansen voor TeamNL.

Triatleten Rachel Klamer en Maya Kingma komen als eersten in actie. Voor de olympische triatlon voor vrouwen hoef je je wekker waarschijnlijk niet eens te zetten: de wedstrijd begint al om 23.30 uur. De finish wordt rond 01.30 uur verwacht.

Wie de eerste partij van tafeltennisster Britt Eerland niet wil missen, zal wel midden in de nacht op moeten staan. Eerland speelt om 03.00 uur tegen de Egyptische Dina Meshref. Vlak daarna, om 03.50 uur, gaat Kira Toussaint op jacht naar de tweede Nederlandse zwemmedaille in de finale van de honderd meter rugslag.

In de Nippon Budokan begint judoka Juul Franssen om 04.00 uur aan haar olympische toernooi tegen de Servische Anja Obradovic, winnares van het brons op het laatste wereldkampioenschap. Frank de Wit, ook winnaar van WK-brons, judoot om 04.58 uur zijn eerste partij.

Bekijk hieronder het complete schema van de Nederlandse olympiërs in Tokio op dag vier van de Olympische Spelen.

Wie liever pas tijdens het ontbijt inschakelt, heeft geluk: om 08.00 gaan mountainbikers Anne Tauber en Anne Terpstra op jacht naar de olympische medailles op het lastige parcours vol Japanse rotsblokken.

De handbalvrouwen spelen hun tweede groepswedstrijd (tegen Zuid-Korea). En dressuurruiters Marlies van Baalen, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud rijden de finale van de landenwedstrijd. Voor de 3x3-basketballers staat er daarna een halvefinaleplaats op het spel tegen Letland.

Ten slotte komen de voetbalsters (tegen China), hockeymannen (tegen Canada) en beachvolleyballers aan het einde van de Japanse dag nog in actie.

Check onze uitgebreide programma- en uitslagenpagina's voor het complete overzicht.

STER reclame