Marit Bouwmeester heeft het teleurstellende resultaat van zondag in de Laser Radial-klasse grotendeels weggepoetst. De zeilster kwam vandaag in de derde race als zevende binnen en in de vierde race zelfs als tweede. Daarmee is Bouwmeester opgeklommen naar een vijfde plek in het klassement.

Na de eerste twee races een dag eerder stond de regerend olympisch kampioen op een teleurstellende achttiende plaats met 35 punten. "Dit is niet waarvoor ik kom en ook niet de start die ik wil, maar ik heb het gevoel dat er nog heel veel gaat gebeuren", zei Bouwmeester toen na de race.

Geen verkeerd voorgevoel, de 33-jarige zeilster nam in de vierde en laatste race van vandaag meteen de leiding. De Griekse Vasileia Karachaliou kwam tegen het einde van de wedstrijd wel nog langszij en wist haar boot als eerste over de finish te krijgen.

Tien races plus een medal race

Dinsdagochtend staan race vijf en zes op het programma. In totaal zeilen Bouwmeester en consorten tien races, plus een medalrace.

Het is voor hen zaak daarin zo min mogelijk punten te scoren, waarbij de slechtste van de tien resultaten mag worden weggestreept. De nummer één van elke race krijgt één punt, de nummer twee krijgt twee punten enzovoorts. In de medalrace worden de punten verdubbeld.

Bouwmeester staat voorlopig op 23 punten, goed voor een vijfde plaats in het algemeen klassement. De Duitse Svenja Weger, die zondag de leiding nam, stelde teleur en is afgezakt naar een achtste plaats. De Noorse Line Flem Hoest gaat nu aan de leiding met zeven punten.

STER reclame