Nicolai Jørgensen Pro Shots

Het hing al een tijd in de lucht, maar Nicolai Jørgensen neemt afscheid bij Feyenoord. De Deense aanvaller zet zijn loopbaan voort bij het Turkse Kasimpasa.

Jørgensen kende een zeer teleurstellend seizoen bij Feyenoord, waarin hij mede door blessures weinig aan spelen toekwam. Hij mocht daarom vertrekken en heeft dus in Kasimpasa een nieuwe club gevonden. Jørgensen tekent een contract voor drie seizoenen bij de nummer veertien van Turkije.

Trainer Arne Slot had Jørgensen voor het Conference League-duel met Drita buiten de selectie gelaten. De spits stond ook al zijn rugnummer negen af aan Feyenoord-aanwinst Alireza Jahanbakhsh.

Jørgensen kwam in de zomer van 2016 voor drie miljoen euro over van Kopenhagen en was in zijn debuutjaar voor Feyenoord gelijk heel belangrijk. Mede dankzij zijn 21 doelpunten werd Feyenoord na achttien jaar weer kampioen van Nederland.

Jørgensen viert het doelpunt van Dirk Kuyt in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo. ANP

Jørgensen zal het kampioensjaar nooit vergeten zo liet hij weten op de clubsite. "Wat me altijd bij zal blijven is dat we op de Coolsingel stonden met alle supporters en om te zien hoeveel het voor de hele stad betekende. Dat voelde voor mij heel onwerkelijk."

Na het kampioensjaar ging het ieder jaar minder voor Jørgensen bij Feyenoord. De Rotterdamse club zal daarom nog wel eens terugdenken aan de winter van 2018, toen Feyenoord een bod op Jørgensen van zeventien miljoen euro van Newcastle United niet accepteerde.

STER reclame