Wekdienst Tokio: Zonderland en hockeymannen balen, wel judostunt Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In Wekdienst Tokio blikken we iedere ochtend kort terug op de afgelopen olympische nacht en vooruit naar het resterende dagprogramma van de Nederlandse olympiërs.

Op de eerste echte wedstrijddag van de Olympische Spelen is een aantal Nederlandse medaillekandidaten voortvarend van start gegaan. Er werd ook gestunt, maar niet door Epke Zonderland. Hij lijkt de rekstokfinale mis te lopen, daar waar Bart Deurloo er wel goed voor staat.

In de roeiboot was er succes voor de Holland Acht en het topduo Marieke Keijser en Ilse Paulis en ook de handboogschutters liggen op medaillekoers. Hun toernooi wordt later vandaag vervolgd. Het eerste goud van deze Spelen zullen ze niet pakken, dat ging naar China.

De hockeymannen verloren hun eerste groepsduel van concurrent België en judoka Tornike Tsjakadoea ging na een stunt tegen de nummer een van de plaatsingslijst onderuit en kan vandaag alleen nog een bronzen medaille winnen.

Dagprogramma

Dan de rest van de dag. Het judo en handboogschieten gaan verder en kan Bauke Mollema olympisch kampioen worden? De wegwedstrijd voor de wielrenners finisht omstreeks 11.00 uur. Rond die tijd gaat ook Kiki Bertens de tennisbaan op voor wellicht haar laatste wedstrijd.

Daarnaast zien we onder anderen de voetbalvrouwen (tweede groepswedstrijd), de hockeyvrouwen (eerste groepswedstrijd) en de 3x3-basketballers (eerste twee groepsduels) in actie.

NOS

De NOS biedt tijdens de Olympische Spelen op NPO 1 en op de stream een olympisch totaalprogramma aan. Sommige onderdelen of wedstrijden laten we van begin tot einde live zien, maar er kan ook tussen de diverse sporten worden geschakeld.

We hebben niet de rechten om naast het totaalprogramma extra livestreams aan te bieden.

STER reclame