Spelers van Cleveland Indians Reuters

Dat honkbalclub Cleveland Indians zijn naam zou veranderen, was een halfjaar geleden al bekend. Nu heeft de club, actief in de Major League Baseball (MLB), de nieuwe naam bekendgemaakt: Cleveland Guardians.

De club droeg de naam Cleveland Indians al sinds 1915, maar die wordt inmiddels door veel mensen beschouwd als een uiting van racisme. De naamsverandering wordt doorgevoerd na het seizoen van 2021.

"We erkennen dat de naamsverandering voor velen van ons moeilijk zal zijn en dat de overgang tijd zal vergen," laat clubeigenaar Paul Dolan weten.

"Het is onze hoop en overtuiging dat deze verandering ons zal afleiden van een pad dat verdeeldheid zaait, en ons in plaats daarvan zal sturen naar een toekomst waarin onze fans, stad en regio allemaal verenigd zijn als Cleveland Guardians."

Ander logo

Eerder al besloot de club het logo te veranderen. De afbeelding van 'Chief Wahoo' sierde sinds 1947 de shirts en caps. De afbeelding van een breed lachende indiaan werd ook door velen gezien als kwetsend, karikaturaal en racistisch.

STER reclame