Medewerkers en patiënten hebben het Oogziekenhuis moeten verlaten Media-TV

In de kelder van het Oogziekenhuis in Rotterdam heeft vanmiddag brand gewoed. Het ziekenhuis werd vanwege de rook die de brand veroorzaakte ontruimd.

Zo'n 350 medewerkers, bezoekers en patiënten werden geëvacueerd. Hulpdiensten vingen de mensen buiten op. Op het moment dat de brand uitbrak, werden er twee patiënten geopereerd. Artsen hebben de operaties kunnen afronden, waarna ook deze patiënten veilig het pand hebben verlaten, meldt het ziekenhuis.

Volgens oogarts Tjeerd de Faber verliep de ontruiming van het ziekenhuis zonder problemen. "Het was wel even schrikken", zegt hij. "We hebben alle mensen naar buiten gebracht, maar we zaten dus ook met mensen die geopereerd werden. Je kan iemand die onder narcose is niet zomaar naar buiten rollen, maar dat is allemaal goed gegaan", zegt hij tegen Rijnmond.

Kartoncontainer

Volgens de veiligheidsregio ging het om een brand in een kartoncontainer in de kelder. Hoe het vuur is ontstaan is nog onbekend. De brand is geblust, maar vanwege de rookontwikkeling bleef het ziekenhuis nog enige tijd gesloten.

Rond 19.00 uur is het gebouw door de brandweer weer vrijgegeven. Afspraken en operaties kunnen de rest van de dag niet meer doorgaan. Het ziekenhuis zegen morgen contact op te nemen voor een nieuwe afspraak.

STER reclame