MXGP: dagzege in Oss voor Gajser, gehavende schouder Herlings Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jeffrey Herlings heeft de eerste manche van de MXGP van Nederland op zijn naam geschreven, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd in Oss.

De zege van Herlings, die vanaf pole was gestart, kwam tot stand met een pijnlijke schouder. In het begin van de manche landde de Italiaan Ivo Monticelli namelijk met zijn voorwiel vol op Herlings.

Na afloop bleek Herlings daardoor een scheur in zijn schouderblad te hebben opgelopen. Hij ontbrak daardoor later op de dag in de tweede manche, die gewonnen werd door de Italiaan Antonio Cairoli.

Regerend wereldkampioen Gajser kwam achter Cairoli als tweede over de finish en eiste, na zijn eerdere derde plek, de dagzege op. Glenn Coldenhoff, in de eerste manche nog tweede, ging in de beginfase onderuit en viel ver terug.

Bekijk hieronder het incident met Herlings en Monticelli.

Herlings krijgt voorwiel van Monticelli vol op zijn schouder Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Herlings verbeet na het incident in de eerste manche nog wel de pijn en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Achtereenvolgens Gajser, Romain Febvre en Coldenhoff moesten er aan geloven.

Na de manche kwam Herlings, toen nog onwetend van de scheur in zijn schouderblad, terug op het incident met Monticelli. "Ik kan niet eens mijn arm omhoog houden. Bij elke sprong had ik pijn."

De stand na de vierde MXGP-race NOS

STER reclame