NOS VoetbalAangepast

'Volgende week winnen we ook'

Theo Janssen kon zijn geluk niet op na de overwinning van FC Twente in de bekerfinale op Ajax.

"Dit was een finale met alles erop en eraan", concludeerde de middenvelder.

Janssen stond met een vrije trap aan de basis van de winnende treffer van Marc Janko.

"Ik riep Janko bij me en zei tegen hem: loop naar de elf meter, dan leg ik 'm daar neer. Hij loopt er heen en kopt 'm fantastisch binnen. Super! Als we zo spelen als vandaag, winnen we volgende week ook."

FC Twente is nog mooier geworden

Michel Preud'homme veroverde zijn tweede prijs bij FC Twente. Na de Johan Cruijff-Schaal mocht de Belgische oefenmeester ook de KNVB-beker vieren. "Dit was een schitterende finale voor iedereen, met twee sterke ploegen", aldus de oud-doelman.

Preud'homme kreeg dit seizoen de erfenis in handen van Steve McClaren, die FC Twente afgelopen seizoen naar de eerste landstitel uit de historie had geleid.

"Twente is een schitterende club en ik ben daar een deel van", zei de Belg na zijn tweede triomf in nog geen jaar tijd. "Deze mooie club is vandaag nog wat mooier geworden."

Liever langer gefeest

"Als je de hele wedstrijd bekijkt, zijn wij wel de terechte winnaar", vond doelman Sander Boschker die dit seizoen in de bekerwedstrijden de voorkeur kreeg boven Nikolai Michailov.

"Ik wilde eigenlijk al na negentig minuten klaar zijn, want dan hadden we een half uur langer feest gehad", zei Boschker na afloop met een knipoog.

"In de eerste helft liepen we te veel achteruit, daardoor maakten we het Ajax te makkelijk. In de rust hebben we dat omgezet. Het was maar goed dat we vlak voor rust 2-1 maakten."

Spanning en drama

Ajax-trainer Frank de Boer van Ajax sprak na de wedstrijd van spanning en drama. "Het was een wedstrijd waar alles in zat. Een enerverende avond. Ik denk dat het publiek heeft genoten."

Volgens De Boer speelde Ajax vooral in het eerste deel goed. "Na een gelijkwaardige start trokken wij toch het duel naar ons toe. Daardoor kwamen we heel knap op 2-0. Daarna zijn we even wat apathisch en komt FC Twente vlak voor rust terug. Daarna kwamen we even niet onder de druk uit en werd het gelijk."

Over de verlenging was De Boer ook tevreden. "Ik vond dat wij domineerden. FC Twente moest steeds meer achteruit. Het had er voor ons ingezeten. Het is jammer dat we dan kort voor tijd uit een dubieuze vrije trap de beslissende treffer tegen krijgen. Ik ben desondanks trots op mijn jongens. Dit geeft moed voor de volgende wedstrijd tegen FC Twente."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl