FIBA
NOS Sport

Jaring verliest kort geding en blijft reserve van 3x3 basketbalteam in Tokio

De olympische selectie van het Nederlandse 3x3 basketbalteam blijft hetzelfde, ondanks een kort geding van reservespeler Julian Jaring.

De 30-jarige basketballer vindt dat hij recht heeft op een plek in het basisteam, omdat hij in de selectie zat die kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwong. Nadat zijn protest door de commissie van beroep van de basketbalbond was afgewezen, spande hij een kort geding aan.

De rechter erkende dat de speler in zijn recht stond om de zaak aan te spannen, maar ging niet mee met de eis van Jaring.

Jaring blijft reserve

Hierdoor blijft de selectie bestaan uit Arvin Slagter, Dimeo van der Horst, Jessey Voorn en Ross Bekkering, die door bondscoach Brian Benjamin is opgeroepen in plaats van Jaring.

De ploeg gaat komende week met Jaring als reserve naar Tokio. Jaring en de bondscoach hebben laten weten dat ze zich nu, na het sluiten van de zaak, volledig gaan focussen op de Spelen.

3x3 basketballers Nederland naar Olympische Spelen: 'Waren eigenlijk kansloos'

Bondscoach Benjamin verklaarde na het bekendmaken van zijn olympische selectie dat het team de laatste maanden aanvallend soms te onmachtig was.

"De keuze voor deze vier is niet gebaseerd op één wedstrijd of één toernooi", aldus Benjamin. "We hebben de afgelopen maanden in wisselende samenstellingen gespeeld om te kunnen komen tot het team dat zowel verdedigend als aanvallend het meest consistent en efficiënt is."

Het olympische 3x3 toernooi begint op 24 juli en duurt tot en met 28 juli. De Nederlandse mannen strijden met gastland Japan, Servië, China, Rusland, Letland, Polen en België om de medailles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl