ANP

Eerder deze week kondigde Malta aan dat het land alleen volledig gevaccineerde bezoekers zou verwelkomen. Docent Europees Recht aan de Universiteit Utrecht Hanneke van Eijken legt uit of een EU-land dat zomaar mag doen. En we keken terug op zes jaar correspondentschap van Tim de Wit. Hoe vaak heeft hij het woord 'brexit' uitgesproken?

Premier Rutte beloofde na de aanslag op Peter R. de Vries: "Nederland zal de strijd tegen de georganiseerde misdaad winnen." Emeritus hoogleraar criminologie Cyrille Fijnaut vertelt hoe lang die strijd gaat duren.

En de hele week vragen we aan regionale columnisten wat de beste onontdekte plekjes zijn. We lichten er één uit, die van Theo Hakkert van Tubantia.

Je kunt deze aflevering van het Beste uit het Oog hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame