1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Leger Syrië trekt Tafas binnen

Syrische troepen zijn met tanks de stad Tafas in het zuiden van het land binnengetrokken. Volgens getuigen in Tafas zijn er invallen in woningen geweest waarbij jongeren zijn opgepakt. In de stad demonstreerden gisteren duizenden mensen tegen het bewind van president Assad.

Veel betogers wilden zich eigenlijk aansluiten bij de protesten in het nabijgelegen Daraa, waar al wekenlang wordt gedemonstreerd, maar ze konden die stad niet bereiken omdat die is omsingeld door het Syrische leger. Daarna gingen ze naar Tafas, waar het leger nu probeert het verzet de kop in te drukken.

Tafas is de volgende in het rijtje steden waar het Syrische leger is binnengevallen. Gisteren reden er tanks de havenplaats Banias binnen.

Sancties

De Verenigde Staten hebben eerder al gedreigd met extra sancties tegen Syrië als het land niet direct stopt met geweld tegen betogers. Dat stond in een verklaring van het Witte Huis.

De Europese Unie stelde vrijdag al sancties in tegen dertien topfunctionarissen van het regime van president Bashir al-Assad. Hun tegoeden worden bevroren en ze kunnen niet meer naar de EU reizen. Eerder had Brussel al een wapenembargo ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl