De brand brak uit in de nacht van donderdag op vrijdag Inter Visual Studio

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Hilversum aangehouden voor een dodelijke woningbrand in Hilversum. Hij zou de woning anderhalve maand geleden in brand hebben gestoken. Daarbij kwamen twee bewoners om het leven.

De twee slachtoffers werden op vrijdag 28 mei zwaargewond aangetroffen in het brandende pand en naar het ziekenhuis gebracht. De 48-jarige vrouw bezweek enkele uren later aan haar verwondingen. Twee dagen later overleed ook haar 49-jarige man.

De verdachte werd vanochtend door de recherche van zijn bed gelicht, schrijft NH Nieuws. Hoe de politie hem op het spoor is gekomen, is onduidelijk. De politie laat weten dat hij in alle beperkingen vastzit. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het onderzoek naar de fatale woningbrand loopt nog. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.

Pesterijen

Eerder vertelden buurtbewoners aan NH Nieuws dat het echtpaar de laatste tijd erg getreiterd werd. Recent waren er nog stenen en eieren tegen het huis gegooid. Een week voor de fatale brand ging er een steen door de ruit. Daarvan deden de bewoners aangifte.

Een week na de brand kwam de politie tot de conclusie dat de brand was aangestoken. Of de woningbrand en de pesterijen met elkaar te maken hebben, is tot nu toe onduidelijk. Het is onbekend welke link de verdachte heeft met het getroffen echtpaar.

STER reclame