Ashleigh Barty
NOS SportAangepast

Barty in twee sets naar halve finales op Wimbledon, waarin ze Kerber treft

Tennisster Ashleigh Barty heeft zich voor de eerste keer in haar carrière geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. Barty, de nummer één van de wereld, neemt het donderdag in de halve eindstrijd op tegen Angelique Kerber, die het toernooi in 2018 won.

De andere halve finale op Wimbledon gaat tussen Karolína Plísková en Aryna Sabalenka. Beiden wisten net als Barty niet eerder de laatste vier te bereiken op het Londense gras.

Barty simpel langs landgenote

Barty had in haar kwartfinale geen kind aan haar landgenote Ajla Tomljanovic, ze won met 6-1, 6-3. Op de wereldranglijst is het verschil 74 plaatsen en dat was op de baan ook duidelijk te zien.

De 25-jarige Barty was haar opponente op alle fronten de baas. De winnares van Roland Garros (2019) en halvefinaliste van de Australian Open (2020) serveerde goed, retourneerde prima en heerste mede door haar voetenwerk in de rally's.

Vierde halve finale voor Kerber

Haar opponente Kerber staat voor de vierde keer in de halve finales van Wimbledon. Voor de 33-jarige Duitse was 2021 lange tijd een seizoen om snel te vergeten, maar eind vorige maand won ze op het gras van Bad Homburg haar eerste titel in drie jaar.

Angelique Kerber

Tegen Karolína Muchová (negentiende op de plaatsingslijst) haalde Kerber een prima niveau, al werd ze ook geholpen door de vele onnodige fouten van de Tsjechische, die in de tweede set een break voorsprong verspeelde.

Plísková op alle grand slams bij laatste vier

De 29-jarige Plísková heeft met het bereiken van de halve finales nu op alle grandslamtoernooien één keer de laatste vier gehaald. Alleen op de US Open stond de Tsjechische in de finale, die ze in 2016 verloor van Angelique Kerber.

De voormalig nummer één van de wereld won met 6-2, 6-2 van Viktorija Golubic, de nummer 66 op de mondiale ranglijst. Golubic had voor het eerst in achttien pogingen de derde ronde van een grandslamtoernooi overleefd.

De als achtste geplaatste Plísková leunde met name op haar ijzersterke service. Ze sloeg acht aces en verloor maar dertien punten op eigen opslag.

Karolína Plísková

Sabalenka rekende in de kwartfinales in twee sets af met Ons Jabeur uit Tunesië, die eerder in het toernooi grandslamwinnaressen Garbiñe Muguruza en Iga Swiatek had uitgeschakeld.

Hard, harder, hardst

Waar Jabeur met veel gevoel en variatie speelt, kent Sabalenka eigenlijk maar drie standen: hard, harder en hardst. Haar spel ging ditmaal gepaard met veel precisie, wat haar flink wat winners opleverde.

Sabalenka, die tot deze editie pas één duel op Wimbledon gewonnen had, brak de Tunesische op 5-4 in de eerste set. In de tweede gaf ze een break voorsprong weg, maar sloeg ze op 4-3 weer toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl