NOS Nieuws

Vijf doden bij ongeluk met luchtballon in New Mexico

Bij een ongeluk met een luchtballon in de Amerikaanse staat New Mexico zijn vijf doden gevallen. De luchtballon vloog tegen de bovenkant van een hoogspanningskabel aan en stortte vervolgens op de grond.

Vier van de inzittenden werden dood aangetroffen door hulpdiensten. Een vijfde werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar. Het ongeluk gebeurde bij Albuquerque, de grootste stad van de staat, rond 07.00 uur plaatselijke tijd.

De luchtballon viel zo'n dertig meter naar beneden op een drukke straat, en vloog toen in brand. Omstanders riepen in paniek om brandblussers. Het ballondoek zweefde weg en kwam op het dak van een nabijgelegen huis terecht.

Als gevolg van het ongeluk kwamen 13.000 huishoudens zonder stroom te zitten. Een aantal uur later was de stroomstoring opgelost.

In Albuquerque wordt veel gevlogen met luchtballonnen. In oktober wordt jaarlijks een festival van negen dagen lang georganiseerd waar honderden luchtballonnen aan deelnemen.

In januari was er ook een ongeluk met een luchtballon in Albuquerque. Een passagier werd tijdens een harde landing uit de mand van de luchtballon geslingerd. De man overleefde het niet.

Sinds 2008 zijn er twaalf dodelijke ongelukken geweest met luchtballonnen in de VS. Eén daarvan was een ongeluk met een vergelijkbare oorzaak als het ongeluk van vandaag. In 2016 raakte een luchtballon in Texas een hoogspanningskabel. Daarbij vielen zestien doden. Het was het dodelijkste ballonongeluk in de VS ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl