Olympische droom Oranje-honkballers spat uiteen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse honkballers hebben zich bij het olympisch kwalificatietoernooi niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Het Nederlands Koninkrijksteam verloor in de halve finale kansloos met 10-0 van Venezuela en ziet daarmee de olympische droom vervliegen.

Oranje moest deze wedstrijd winnen om kans te houden op de Spelen, maar de Venezolanen bleken een flinke sta-in-de-weg. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens had de eerste wedstrijd op dit kwalificatietoernooi ook al ruim met 9-3 verloren van Venezuela.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Venezuela op voorsprong via Alexander Palma en in de derde inning maakte Robinson Chirinos het verschil. Met een homerun zette de voormalig speler van de Houston Astros de 6-0 op het scorebord.

In de zevende inning werd het zelfs 10-0, waarna de 'mercy-rule' in werking trad. De Nederlandse honkballers kunnen zich nu weer richten op hun club en spelen in september het Europees kampioenschap.

Venezuela treft in de finale de Dominicaanse Republiek. De winnaar verdient het laatste ticket voor de Olympische Spelen. Japan, Israël, Zuid-Korea, Mexico en de Verenigde Staten hebben zich al geplaatst voor Tokio, waar honkbal voor het eerst sinds 2008 weer een olympische sport is.

STER reclame