ANP

D-reizen gaat weer reisbureaus openen. Vanaf 1 juli gaat het om zo'n 50 winkels en nog eens 50 volgen snel daarna. Ook de website gaat weer de lucht in, zegt directeur Marc van Deursen van Prijsvrij, de organisatie die onderdelen van D-reizen overnam na het faillissement, in het AD.

De heropening gaat stapsgewijs. "Na de eerste week van juli hopen we op 100 reisbureaus te zitten en zo komen er elke dag meer bij. We beginnen maandag met een testwinkel, want we moeten heel wat herstellen, opnieuw installeren en vervangen. Denk bijvoorbeeld aan telefoonlijnen en ict."

Wat personeel betreft, heeft de nieuwe eigenaar geen zorgen. Het zijn vooral medewerkers van het oude D-reizen die een nieuw contract hebben gekregen. "We zetten in op 450 van de 1100 medewerkers."

Weer 150 tot 200 winkels

Prijsvrij bereikte vorige maand een akkoord over een doorstart van een deel van D-reizen. Het gaat om 100 tot 150 winkels. Nog eens 50 filialen gaan naar reisorganisatie Hillman Travel. D-reizen had voor het faillissement 285 reisbureaus.

STER reclame