AFP

Max Verstappen maakt na zijn overwinning in Frankrijk van afgelopen zondag ook een goede indruk in Oostenrijk. De leider van de WK-stand in de Formule 1 noteerde vrijdag in de eerste en tweede training voor de Grand Prix van Stiermarken de beste tijd.

Valtteri Bottas kreeg na de tweede vrije training twee strafpunten en de Fin wordt zondag in de startopstelling drie plaatsen teruggezet omdat vandaag bij het wegrijden in de pitstraat een glijpartij veroorzaakte.

Bottas glijdt naar McLaren-pitbox

Bottas parkeerde zijn Mercedes onbedoeld voor de McLaren-pitbox, waarna hij met behulp van een aantal monteurs van de concurrerende renstal zijn weg kon vervolgen.

Het incident liep met een sisser af, maar McLaren was er niet blij mee. "Bottas had een van onze jongens kunnen raken", deed McLaren-teammanager Paul James zijn beklag bij de wedstrijdleiding.

Valtteri Bottas van Mercedes wordt door monteurs van McLaren weer op weg gehlopen EPA

Zoals wel vaker moeten we ons niet blindstaren op de trainingstijden, maar ze geven wel richting aan de prestaties van de wagens in het Formule 1-weekend.

Verstappens concurrent Lewis Hamilton, die in de WK-stand een achterstand van 12 punten op de Nederlander heeft, noteerde in de eerste en tweede training respectievelijk de derde (+0,422) en vierde tijd +(0,384).

"Al met al een goede dag voor ons", liet Verstappen weten. "Ik ben tevreden over de auto, het zal vast weer een zware strijd met Mercedes gaan worden."

Verstappen mikt op de thuisbasis van zijn team Red Bull Racing op zijn vierde seizoenszege. Hij eindigde in 2020 op het circuit in Oostenrijk als derde en moest in de andere race de strijd staken. Net als vorig jaar wordt in Spielberg twee weken achter elkaar een grand prix verreden.

Mercedes won in 2020 beide races in Oostenrijk met Bottas en Hamilton.

GP van Groot-Brittannië

Op 18 juli staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Er zijn gedurende het raceweekend circa 300.00 fans welkom, waarvan waarschijnlijk 140.000 op de racedag.

Hamilton heeft gemengde gevoelens over zijn aanstaande thuisrace, aangezien het coronavirus in Groot-Brittannië nog volop aanwezig is. "Ik wil niet negatief doen en weet dat er minder mensen in ziekenhuizen liggen. Ik ben geen politicus, maar laten we voorzichtig zijn", aldus de Mercedes-coureur.

De ontwikkeling in de WK-stand met Verstappen en Hamilton NOS

Hamilton: "Ik hoop dat het echt veilig is en ben blij dat iedereen die het evenement wil bijwonen gevaccineerd en getest moet zijn. Het zou niet goed zijn als we Britse fans als proefkonijnen gaan gebruiken."

De derde vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken staan zaterdag om respectievelijk 12.00 en 15.00 uur op het programma. De race is komende zondag om 15.00 uur.

Statistieken GP van Stiermarken: tweede vrije training

STER reclame