Arthur Zagre in het shirt van FC Utrecht
NOS Voetbal

FC Utrecht huurt Zagre, Franse verdediger van 10 miljoen, van AS Monaco

FC Utrecht heeft de selectie versterkt met de Franse verdediger Arthur Zagre. De 19-jarige speler wordt voor twee seizoenen gehuurd van AS Monaco, dat in 2019 tien miljoen euro betaalde aan Paris Saint-Germain om hem over te nemen. FC Utrecht heeft ook een optie tot koop bedongen.

Zagre doorliep de jeugdopleiding in Parijs en wordt in Frankrijk gezien als een groot talent. Hij speelde vorig seizoen op huurbasis voor Dijon in de Franse competitie.

"FC Utrecht is een grote club in Nederland", vertelde Zagre bij zijn presentatie. "Met Moussa Sylla heb ik nog bij AS Monaco samengespeeld. Op de vragen die ik hem over de club stelde, kreeg ik alleen maar positieve antwoorden. Nu ben ik hier en ik ben klaar om aan de slag te gaan."

Technisch directeur Jordy Zuidam is tevreden met de transfer. "Arthur is een linksback met heel veel potentie. Hij is een moderne vleugelverdediger die met veel intensiteit speelt. Hij is een echte atleet en heel snel. Daarnaast beschikt hij over voetballend vermogen. Dat zijn punten die aanspreken en bij onze speelwijze passen."

Giovanni Troupée maakt op zijn beurt weer de overstap naar FC Twente

FC Utrecht-speler Giovanni Troupée maakt op zijn beurt weer de overstap naar FC Twente. De 23-jarige verdediger speelde begin 2020 al even op huurbasis voor de club uit Enschede, vanwege de voortijdige afbreking van het seizoen was dat maar voor twee maanden.

"Toen ik vorig jaar bij FC Twente kwam voelde ik me direct op mijn gemak. Vorige week heb ik een gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer en dat was direct heel positief. Ik heb er heel veel zin in om hier weer te gaan spelen, in een uitverkocht huis met al die supporters", zegt de voetballer.

Troupée doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en debuteerde in 2015 in het eerste elftal. Onder Erik ten Hag werd hij basisspeler, maar in het seizoen 2018-2019 werd Troupée voor een jaar verhuurd aan ADO Den Haag. De voetballer heeft tot nu toe 90 eredivisiewedstrijden gespeeld en scoorde vier keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl