Pitcher Tom de Blok in actie tegen de Dominicaanse Republiek EPA

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam hebben hun tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) nipt verloren van de Dominicaanse Republiek.

Na de kansloze nederlaag tegen Venezuela speelde Oranje nu een stuk beter, maar verloor uiteindelijk nipt met 4-3. Daardoor is de Dominicaanse Republiek verzekerd van een finaleplaats op het OKT en strijdt het Nederlands Koninkrijksteam met Venezuela om de laatste finaleplaats in Mexico.

Oranje begon geconcentreerd aan de wedstrijd met een uitstekend gooiende Tom de Blok, die in de eerste vijf innings slechts drie honkslagen moest incasseren. Pas in de zesde inning zette een homerun van Johan Mieses de 1-0 op het scorebord voor de Dominicaanse Republiek.

Regenpauze

Dankzij een verre bal van Roldani Baldwin werd het 3-0 en moest Oranje aan de bak. Een korte regenpauze kwam goed uit voor Nederland, want na de pauze kwam Nederland op gelijke hoogte.

Curt Smith sloeg met een homerun Sharlon Schoop binnen en in de negende inning werd Denzel Richardson nog binnengeslagen door Dashenko Ricardo: 3-3. Gustavo Núñez zorgde in de slotfase voor de winst door Ramón Torres binnen te slaan: 4-3.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van het duel tussen Oranje en de Dominicaanse Republiek op het OKT.

Weer nederlaag voor Nederlandse honkballers op OKT

Oranje speelt in de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag de beslissende wedstrijd tegen Venezuela. De winnaar treft de Dominicaanse Republiek in de finale van het OKT en alleen de winnaar van de finale verdient het laatste ticket voor de Olympische Spelen.

Japan, Israël, Zuid-Korea, Mexico en de Verenigde Staten zijn al zeker van deelname aan Tokio, waar honkbal voor het eerst sinds 2008 weer op het olympische programma staat.

STER reclame