Dwayne Kemp in actie tegen Venezuela op het OKT in Mexico EPA

De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam zijn het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) begonnen met een kansloze nederlaag. In Mexico verloor de ploeg van bondscoach Hensley Meulens met 9-3 van Venezuela.

Startend werper Diegomar Markwell moest in de eerste twee innings al drie punten van Venezuela toestaan. Pas in de zesde inning, bij een achterstand van 5-0, kon Jiandido Tromp iets terugdoen na een opofferingsslag van Juremi Profar.

Met een homerun sloeg Sharlon Schoop, broer van Detroit Tigers-speler Jonathan Schoop, in de laatste inning nog twee punten binnen voor Nederland.

Bekijk hieronder een korte samenvatting van het duel tussen Oranje en Venezuela op het OKT.

Nederlandse honkballers hard onderuit in eerste duel op OKT

Oranje speelt in de Nederlandse nacht van donderdag op vrijdag de tweede poulewedstrijd, tegen de Dominicaanse Republiek. Alleen bij een overwinning met heel ruime cijfers plaatsen de honkballers zich rechtstreeks voor de finale van het OKT. De Dominicaanse Republiek begon het toernooi met een zege (10-7) op Venezuela.

Laatste ticket voor Tokio

Het land dat in de groepsfase het beste presteert, gaat rechtstreeks naar de finale van het OKT. De andere twee landen spelen vervolgens nog een keer tegen elkaar voor de andere finaleplaats. De winnaar van het OKT verdient het laatste ticket voor de Olympische Spelen.

Japan, Israël, Zuid-Korea, Mexico en de Verenigde Staten zijn al zeker van deelname aan Tokio, waar honkbal voor het eerst sinds 2008 weer op het olympische programma staat.

STER reclame