Lorena Wiebes ANP

Ook de tweede dag van de Ronde van België voor vrouwen heeft Nederlands succes opgeleverd. Na de zege van Ellen van Dijk in de proloog was Lorena Wiebes een dag later de snelste in de massasprint.

Wiebes (DSM) bleef in de eerste etappe van 112,6 kilometer tussen Blankenberge en Brugge de Belgische Jolien D'hoore (SD Worx, maar deze wedstrijd uitkomend voor de Belgische gelegenheidsselectie) en de Italiaanse Barbara Guarischi (Movistar) voor.

De ploeg van Wiebes controleerde de laatste kilometers van de rit. Daarvoor waren er enkele valpartijen geweest, waarbij onder anderen Kirstie van Haaften en de Deense oud-wereldkampioene Amalie Dideriksen de grootste slachtoffers waren.

Voor Wiebes is het al de achtste zege van 2021. Ze won eerder onder meer de Scheldeprijs.

D'hoore spaart truien

D'hoore nam dankzij de bonificaties wel de leiderstrui over van Van Dijk. De viervoudig Belgisch kampioene, die in haar laatste profjaar vooral de ogen gericht heeft op een olympische medaille in het baanwielrennen, verraste zichzelf dinsdag al met een derde plaats in de proloog.

Als beloning mocht ze vandaag de bergtrui dragen, tot haar eigen genoegen. Donderdag draagt ze in de tweede etappe van en naar Galmaarden dus de rode leiderstrui.

De Ronde van België eindigt vrijdag op de Muur van Geraardsbergen.

STER reclame