Depay en Malen lopen ontspannen warm voor de uitlooptraining. ANP
EK voetbal

Een dag na de overwinning op Noord-Macedonië zit de sfeer er nog steeds goed in bij het Nederlands elftal. Lachende gezichten, grapjes en wat heen en weer lopen. Althans voor de basisspelers, de wisselspelers kregen een uur lang intensief trainen voor de kiezen.

Onder toeziend oog van bondscoach Frank de Boer werkten zij zich in het zweet terwijl Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Memphis Depay en consorten rustig rekten en strekten.

Nu Oranje de groepsfase heeft afgesloten, is de blik op de achtste finale gericht. Wie de tegenstander wordt, is nog altijd een groot vraagteken. Er is een aardige kans dat Oranje een land treft uit de 'poule des doods', de gevreesde groep F met Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije.

Tijdens de training dit keer geen briefje met een opstelling van Dwight Lodeweges, maar snelle en fanatieke oefeningen voor de invallers. Iets te fanatiek werd het toen Luuk de Jong in botsing kwam met Cody Gakpo, die maandag tegen Noord-Macedonië zijn debuut maakte in Oranje.

De Jong greep naar zijn knie en trok een pijnlijke grimas. De aanvaller liep zelf het veld af en keek de rest van de training met een opgehoogd been en een zak ijs vanaf de zijkant toe.

Rust

De internationals hebben morgen een vrije dag. Donderdag en vrijdag staan de laatste trainingen in Zeist gepland, voordat de hele selectie zaterdag naar Boedapest vliegt.

Daar is zondag om 18.00 uur de achtste finale tegen de nummer drie uit groep D, E of F.

STER reclame