Bloemen en knuffels op de plek waar het eerste massagraf werd gevonden AFP

In Canada werd voor de tweede keer in een maand een massagraf gevonden bij een kostschool voor inheemse kinderen. Er zouden zeker 750 lichamen in liggen. We spreken met Serv Wiemers, die een boek schreef over de Indianen van Noord-Amerika en niet verbaasd is over dit nieuws.

Vorige week zondag was het Vaderdag. Voor de meeste mensen een dag om vaders in het zonnetje te zetten. Maar voor mensen die hun vader verloren zijn of zelf nooit vader zijn geworden, kan het een lastige dag zijn. Journalist Dirk-Jan Roeleven is zo iemand.

Laurel Hubbard uit Nieuw-Zeeland is de eerste transgender die meedoet aan de Olympische Spelen, volgende maand in Tokio. Hubbard komt uit bij de vrouwen in de superzwaargewichtsklasse gewichtheffen. Trans-activiste Tammie Schoots vertelt over het belang van de deelname.

En tot slot blikt demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, terug op zijn werk als corona-minister. Aan de vooravond van de versoepelingen zei hij dat de versoepelingen een glorieus moment zijn.

Je kunt deze aflevering van Het beste uit het Oog hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame