Goran Pandev na het duel met Oekraïne AFP
EK voetbal

Goran Pandev zet na het Europees kampioenschap een punt achter zijn lange loopbaan als international. De spits van Noord-Macedonië zal maandag tegen Nederland waarschijnlijk ook zijn laatste officiële wedstrijd als professioneel voetballer spelen.

"Mijn contract bij Genoa loopt af, het is mooi geweest", zei hij op een persconferentie een dag voor het duel met Oranje. "Ik denk dat het hier ook het einde is van mijn hele voetbalcarrière."

De 37-jarige Pandev, die kampte met een lichte enkelblessure, maar op tijd fit is voor de wedstrijd van maandag, speelde 120 interlands waarin hij 38 keer scoorde. Hij debuteerde in 2001 in de nationale ploeg.

Carrière in Italië

Pandev speelde in zijn lange carrière bij meerdere Europese topclubs voordat hij in 2015 neerstreek bij Genoa. Zo stond hij onder contract bij Inter, Lazio, Napoli en Galatasaray.

NOS-verslaggever Veljanoski: 'Pandev kiest voor mooi afscheid in Cruijff Arena'

Met Inter werd Pandev onder meer tweemaal kampioen, won hij de Champions League en de wereldbeker voor clubteams. Ook won hij daar twee keer de beker. Diezelfde prijs pakte hij ook met Lazio en Napoli.

"Een mooier afscheid kan ik me niet wensen", zei hij over zijn aanstaande pensioen. "Het zal best emotioneel worden. Maar het is nu tijd voor een nieuwe generatie spelers. Ik heb alle vertrouwen in ze. Veel jongens spelen in het buitenland bij mooie clubs. Dat is een goed teken."

STER reclame