Jill Biden en hond Champ ANP

Champ, de hond van de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill Biden, is op 13-jarige leeftijd overleden. De Duitse herder is "vredig thuis gestorven", schrijft de presidentsvrouw.

In haar bericht op Twitter noemt ze de hond "onze geliefde metgezel". De hond stond altijd kwispelend op als zij en haar man de kamer binnenliepen, schrijft ze. "Ook toen zijn krachten in zijn laatste maanden afnamen."

De Bidens namen twee honden mee naar het Witte Huis. De jongste, Major, werd drie jaar geleden door hen uit het asiel gehaald. Major kwam in het nieuws doordat hij was betrokken bij twee bijtincidenten. Hij werd daarom teruggestuurd naar het huis van de Bidens in Delaware voor een gedragstraining.

Voordat Champ en Major naar het Witte Huis kwamen, woonde er vier jaar lang geen hond in de ambtswoning. Trump was de eerste president zonder hond sinds 1869, toen Andrew Johnson president was.

Toen Biden vicepresident onder Obama was, woonde de hond ook al bij hen. In zijn jongere jaren rende hij daar het liefst achter golfballetjes aan, schrijft Jill. "Hij was er op onze gelukkigste momenten, en op onze verdrietigste momenten."

STER reclame