Kees Jansma ANP

Kees Jansma (73) maakt een opmerkelijke stap. Hij was er als sportjournalist al bij op het wereldkampioenschap van 1966 en staat te boek als fervent supporter van ADO Den Haag. Toch wordt hij binnen afzienbare tijd lid van de raad van commissarissen bij FC Utrecht. Hij maakte dat zaterdagmiddag bekend.

Jansma was eerder bij ADO Den Haag al adviseur van voormalig directeur Mohammed Hamdi en lid van de rvc in Den Haag. "Ik ben de afgelopen jaren vervreemd van ADO Den Haag. En bij FC Utrecht heb ik mooie dingen gedaan met Frans van Seumeren. Daarom deze keuze."

Jansma naar FC Utrecht: 'Afgelopen jaren vervreemd van ADO'

De geboren Amsterdammer stopt na ruim vijftig jaar als sportjournalist. Hij werkte onder meer voor De Tijd, de KRO, NOS Studio Sport en Fox Sports.

Jansma was van 2004 tot en met 2014 perschef van het Nederlands voetbalelftal.

2013: Bondcoach Louis van Gaal en perschef Kees Jansma ANP

FC Utrecht heeft de laatste jaren grote ambities. Eigenaar Frans van Seumeren liet vorig jaar weten dat hij met FC Utrecht 'de top-3 wil aanvallen'. Die missie mislukte. Utrecht eindige afgelopen seizoen als zesde en verloor de finale van de play-offs van Feyenoord. De beste rangschikking van de afgelopen tien jaar was de vierde plaats in 2017.

FC Utrecht heeft de komende jaren goede financiële armslag voor zijn plannen: eigenaar Van Seumeren heeft in de afgelopen periode veertig procent van de aandelen verkocht, onder meer aan de kapitaalkrachtige familie Kaemingk.

STER reclame