1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Sport

Verstappen imponeert in laatste vrije training voor Grand Prix van Frankrijk

Max Verstappen heeft een aardige tik uitgedeeld aan Mercedes in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Een paar uur voor de kwalificatie was Verstappen meer dan zeven tienden sneller dan Valtteri Bottas en zelfs bijna een volle seconde sneller dan Hamilton, die de vijfde tijd noteerde.

Vrijdag waren de verschillen een stuk kleiner. In de tweede trainingssessie voerde Verstappen de ranglijst ook aan voor Bottas, maar de marge tussen beiden bedroeg toen maar acht duizendsten.

De kwalificatie in Frankrijk begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Mercedes moet aan de bak

De druk is hoog bij Mercedes, dat voor het eerst in jaren serieuze concurrentie kent in de strijd om de wereldtitel. De resultaten van de afgelopen races vallen bovendien behoorlijk tegen.

Bottas kent zijn slechtste seizoenstart in vier jaar bij het topteam, dat voor het eerst sinds 2014 (het jaar waarin de Mercedes-dominantie begon in de Formule 1) twee grand prixs op rij geen coureur op het podium wist te krijgen.

Verstappen en Hamilton jagen op Circuit Paul Ricard op eerherstel na de voor beiden dramatisch verlopen race in Azerbeidzjan, twee weken geleden. Verstappen viel in gewonnen positie uit door een klapband, Hamilton verprutste de herstart en verzuimde de leiding in de WK-stand over te nemen van de Nederlander.

Na zes races leidt Verstappen de strijd om de wereldtitel met 105 punten, vier meer dan Hamilton. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez volgt op grote afstand, met 69 punten.

Bekijk hieronder de ontwikkeling in de WK-stand en de topvijf van het klassement:

De eerste trainingsdag in Zuid-Frankrijk verliep vrijdag tumultueus met gemopper bij de teamleiding van Mercedes en Red Bull. De teams liepen, naar eigen zeggen, "tienduizenden, misschien wel honderdduizend pond aan schade" op toen Verstappen en Bottas over de kerbstones reden, de opgehoogde randen van het circuit.

Wedstrijdleider Michael Masi liet zich er niet door van zijn stuk brengen. "In 2019 (de laatste keer dat de GP van Frankrijk werd verreden, red.) lagen die kerbstones er ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl