Brandweerlieden zoeken naar vermisten Belga

De Belgische brandweer heeft drie doden geborgen uit het ingestorte gebouw in Antwerpen. Een werd vannacht rond 04.00 uur uit het puin gehaald, een tweede volgde vanmorgen om 06.00 uur. De derde dode werd rond het middaguur uit het ingestorte pand gehaald, meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De zoekactie naar twee vermisten gaat nog door, maar tegen de VRT zegt de brandweer dat er weinig hoop meer is. "We hebben heel lang gesproken over een reddingsoperatie, omdat we lang hoop hadden om ze levend terug te vinden. Maar nu vrezen we dat er geen goed nieuws meer zal komen."

De school in aanbouw stortte gistermiddag in door nog onbekende oorzaak. Meerdere bouwvakkers kwamen onder het puin terecht. Tien konden zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer bevrijdde nog eens tien anderen. Acht mensen raakten zwaargewond.

Dit zijn beelden van gistermiddag, kort nadat het gebouw was ingestort:

Eerste beelden van ingestorte school in aanbouw in Antwerpen

De hele nacht is er met zoekhonden gezocht naar mensen die nog tussen de brokstukken liggen. De zoektocht verloopt moeizaam omdat het puin instabiel is. Bij de reddingsoperatie worden ook twee kranen en een drone ingezet.

"Het reddingswerk gaat nog steeds door", liet de brandweer aan het begin van de nacht weten. "De containers met puin rijden af en aan. De omgeving is nog steeds afgesloten door de politie."

Het zoeken werd vannacht een keer gestaakt om in totale stilte naar signalen te kunnen luisteren. Dat had geen resultaat.

De Belgische minister Verlinden van Binnenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan de rampplek. Koning Filip heeft met burgemeester De Wever gebeld om zijn medeleven te betuigen.

STER reclame