Oekraïne herpakt zich met zege op Noord-Macedoniërs

Bekijk de samenvatting van Oekraïne - Noord-Macedonië

Oekraïne heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Oranje, door zijn tweede groepswedstrijd met 2-1 te winnen. Dankzij treffers van Andrij Jarmolenko en Roman Jaremtsjoek werd Noord-Macedonië verslagen, in een wedstrijd die lange tijd een spel van kat en muis was.

Jarmolenko opende de score, na een klein half uur spelen. De Oekraïense aanvoerder schoot bij de tweede paal binnen, nadat Oleksandr Karavajev de bal bij de eerste paal knap achter het standbeen had doorgetikt (1-0).

Toen had het allang 1-0 kunnen staan. Of eigenlijk móéten staan. Oekraïne was voor rust veel te sterk voor EK-debutant Noord-Macedonië en kreeg voor de openingstreffer al goede kansen via Jarmolenko en Jaremtsjoek. Die laatste was té onzelfzuchtig, waardoor een verdediger ertussen kwam.

Revanche Jaremtsjoek

Tien minuten voor rust haalde Jaremtsjoek wél zelf de trekker over, en met succes. Nadat de spits van KAA Gent was weggestuurd door Jarmolenko, verschalkte hij de Noord-Macedonische doelman in de korte hoek (2-0).

Roman Jaremtsjoek had voor zijn treffer al kunnen scoren

Kort daarna leek Goran Pandev iets terug te doen, maar zijn fraaie en doeltreffende stift over de Oekraïense doelman werd terecht geannuleerd wegens buitenspel.

Boesjtsjan blinkt uit

De eerste kans van de tweede helft was verrassend voor Noord-Macedonië, maar het schot van Arijan Ademi werd knap gekeerd door Georgij Boesjtsjan, die tegen Oranje zo sterk keepte voor rust en zo zwak erna.

Diezelfde Boesjtsjan onderscheidde zich even later wederom, tot tweemaal toe zelfs, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

De keeper van Dinamo Kiev redde prachtig op een afstandsschot van Aleksandar Trajkovski, maar zag Pandev in het gevecht om de rebound gewillig naar het gras gaan en een strafschop versieren. Ook die keerde Boesjtsjan, maar de rebound belandde bij penaltynemer Alioski, die ditmaal wel raak schoot (2-1).

Ezgjan Alioski

De treffer was op dat moment verdiend, Noord-Macedonië beet na rust veel meer van zich af dan in de eerste 45 minuten. Maar naarmate de tweede helft vorderde, trok Oekraïne het initiatief weer naar zich toe en ontsnapten de Macedoniërs aan een grotere achterstand.

Grote kansen Oekraïne

Een kwartier voor tijd kreeg Viktor Tsychankov een enorme kans op 3-1, maar de Oekraïense middenvelder raakte de bal verkeerd en zag zijn schot naast hobbelen.

Bekijk het interview met Ezgjan Alioski, die zich afvraagt waarom Noord-Macedonië niet aan de wedstrijd begon zoals het in de tweede helft speelde:

Alioski: 'Waarom hebben we niet vanaf de eerste minuut zo gespeeld?'

Tien minuten later mocht Roeslan Malinovskij aanleggen vanaf de penaltystip, na hands in het strafschopgebied. Maar ook de Atalanta-aanvaller faalde, Stole Dimitrievski keerde zijn matige inzet.

Noord-Macedonië was echter niet bij machte om Oekraïne die missers duur te laten betalen. Het bleef 2-1.