Bij de brand komt veel rook vrij NOS

Bij een afvalverwerkingsbedrijf op een industrieterrein aan de noordkant van Zwolle heeft vanochtend een grote brand gewoed. Daarbij kwam veel rook vrij die ook over de snelweg A28 trok. Rond 8.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen duurt naar verwachting nog uren, zegt de brandweer.

Toen de brand uitbrak bij de vestiging van PreZero in Zwolle, waren er mensen in het gebouw. Er zijn volgens een woordvoerder van veiligheidsregio IJsselland geen gewonden gevallen.

De brand brak rond 4.00 uur vannacht uit door nog onbekende oorzaak. De brandweer rukte met veel eenheden uit om het vuur te bestrijden. De veiligheidsregio vroeg mensen die last hadden van de rook ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De rookontwikkeling door de brand was enorm zoals op de beelden te zien:

Grote brand en veel rook bij Zwolle

De rook trok richting Hasselt, Genemuiden en Kampen. Verkeer op de nabijgelegen snelweg A28 moest vanwege de rook enige tijd de snelheid minderen.

Bij de vestiging van PreZero wordt PMD-afval gesorteerd. De brand woedde in de ruimte waar een grote sorteermachine staat.

De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere delen van het bedrijf, zoals de verzamelhal van 3600 vierkante meter waar veel plastic afval wacht op verwerking.

STER reclame