NOS SportAangepast

Meyer via herkansingen naar bronzen plak op WK judo

Zwaargewicht Meyer knokt zich naar brons bij WK judo

Roy Meyer heeft bij de WK judo in Boedapest in de klasse boven 100 kilogram brons veroverd. De 30-jarige Brabander, die ook in 2019 brons in de wacht sleepte, won in zijn troostfinale van de Braziliaan Rafael Silva.

Meyer had zijn vorige drie duels met de vier jaar oudere Silva verloren, maar nu incasseerde de tweevoudig winnaar van olympisch brons in de verlenging zijn derde strafje.

Meyer was de titelstrijd begonnen met twee overwinningen op ippon. Vervolgens werd hij echter in de kwartfinales door de 21-jarige Gela Zaalisjvili uit Georgië op de rug gegooid.

De judoka herpakte zich en rekende in de herkansingen op ippon af met de Tadzjiek Temoer Rachiminov, voordat hij tegen Silva in het strijdperk trad.

Doekje voor het bloeden

Voor Meyer waren de WK overigens een doekje voor het bloeden. De krachtpatser uit Breda had zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen in Tokio, maar verloor de strijd om het ticket bij de zwaargewichten van Henk Grol. De 36-jarige routinier versloeg Meyer in april bij de EK in Lissabon, maar liet de WK aan zich voorbijgaan.

Jur Spijkers werd in de derde ronde uitgeschakeld door de Japanner Kokoro Kageura. Die besliste de partij in de golden score.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl