NOS SportAangepast

Verkerk maakt buiging in haar laatste partij, Steenhuis pakt WK-brons

Verkerk maakt buiging in haar laatste partij, Steenhuis pakt WK-brons

Guusje Steenhuis heeft op de WK judo in Boedapest brons behaald in de klasse tot 78 kilogram. In een Nederlands onderonsje was ze Marhinde Verkerk de baas. Al na 39 seconden leverde een binnenwaarts beenveegje waza-ari op en die score volstond.

Voor de 35-jarige Verkerk waren de wereldkampioenschappen het laatste toernooi uit haar loopbaan.

Verkerk had na de Olympische Spelen afscheid willen nemen, maar het ticket voor Tokio ging naar Steenhuis, die op het internationale toneel negen van de dertien eerdere duels met Verkerk had gewonnen.

Bekijk hier een reportage over de afzwaaiende Verkerk:

Twee maanden te vroeg zwaait judokampioene Verkerk af: 'Gek, nu is het klaar'

De 35-jarige Verkerk verloor eerder op de dag in de kwartfinales op waza-ari van de Duitse Anna Maria Wagner, maar herpakte zich in de herkansingsronde. Daarin versloeg ze Luise Malzahn.

Steenhuis reikte in dezelfde gewichtsklasse wel tot de laatste vier. Steenhuis versloeg achtereenvolgens Kaouthar Ouallal, Patricija Brolih en Inbar Lanir op ippon, maar moest in de halve finales buigen voor Madeleine Malonga.

Korrel grijpt naast brons

Michael Korrel heeft in Boedapest naast het brons gegrepen in de klasse tot 100 kilogram. De winnaar van WK- brons in 2019 verloor met ippon van Varlam Liparteliani uit Georgië.

Liparteliani, die de Nederlander Simeon Catharina in de tweede ronde had geklopt, wachtte in een taai pakkingevecht af. Korrel probeerde een schouderworp, maar werd overgenomen en belandde in een houdgreep.

Korrel had eerder op de dag met overtuigende zeges op Takayawa, Buzacarini en Iddir de halve finales gehaald. Daarin was titelhouder Jorge Fonseca met twee schouderworpen te sterk. De Portugees prolongeerde zijn titel door Aleksandar Kukolj (Ser) in de finale met een beenveeg te vloeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl