Beelden die de verborgen camera maakte privéfoto

De politie heeft gisteren een man uit de gemeente Tubbergen aangehouden voor het filmen van bezoekers in zijn privésauna. Een vrouw deed in maart aangifte nadat zij tijdens haar verblijf in de sauna verborgen camera's ontdekte.

Daniëlle (haar naam is gefingeerd) en haar partner bezochten in maart de privésauna in Reutum. Ze ontdekten toen dat ze stiekem werden gefilmd.

Het bezoek voelde volgens haar vanaf het begin al niet goed. "De eigenaar liet ons de accommodatie zien en zei: 'Ik ga zo naar Duitsland, dus jullie kunnen je gang gaan'", vertelt ze aan RTV Oost. "Ik vond dat een rare opmerking. Toen we eenmaal samen in de sauna zaten, voelde ik me echt bekeken."

Digitale klokken

De twee besloten op onderzoek uit te gaan en ontdekten dat er vanuit twee digitale klokken stiekem werd gefilmd. Achterop de digitale klokjes was met ducttape een SD-kaart geplakt, die de opnames bewaarde. "Een van de klokjes was gericht op de sauna en de jacuzzi, de ander filmde het bed", vertelt Daniëlle.

Het stel besloot om de SD-kaartjes mee te nemen en thuis in te laden in de laptop. "Dat was een enorm schrikmoment; het waren heftige beelden", zegt Daniëlle. Op de SD-kaart bleken filmopnames van nog veel meer stellen te staan die de accommodatie eerder hadden geboekt. "Zodra er iemand voor de camera bewoog, startte de opname".

Het stel deed direct aangifte bij de politie. De politie is daarna een onderzoek gestart en heeft het pand waarin de sauna zich bevond doorzocht. Daarbij zijn spullen in beslag genomen. De eigenaar van de sauna meldde zich gisteren bij de politie en is aangehouden.

Onderzoek

Volgens de politie werd er vermoedelijk al vanaf medio 2020 stiekem gefilmd. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat de verdachte de beelden heeft gedeeld of gepubliceerd.

Omwille van de privacy wil de politie niet ingaan op verdere details, ook niet hoe er is gefilmd. "Dat kan het nog lopende onderzoek schaden", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Oost. Wel bevestigt de politie dat er sprake was van "verschillende verborgen camera's in gangbare voorwerpen".

STER reclame